Skraplottens Historia

I mitten av 70-talet syntes den första skraplotten. Skaparna av den var John Koza och Daniel Bower. Även om lotterier har funnits sedan långt tillbaka så är just skraplotten en rätt ung form.

John Koza var den andra någonsin att ta ett Master of Business Adminstration(MBA) inom datorvetenskap. Den kunskapen skulle komma till hjälp under tillverkningen av skraplotterna, som alla gjordes med hjälp av datorer för att få ordning på nummerraderna som lotterna hade. Denna information var så pass stor att ingen människa skulle kunna hantera det.
Några år efter att Koza tagit sin examen mötte han Daniel Bower som var en skicklig marknadsförare. I och med deras möte bestämde de sig för att skapa företaget Scientific Games Corporation. Företaget var designat att hjälpa till att utforma professionella lotterier. Då dessa höga nummer som sagt var svårt för människor att hålla reda på.

Eftersom det var människor som behandlade nummer inom lotterier kunde det ta veckor innan man fick reda på om man fått en vinst. Kozas idé var att ge folket en chans att få reda på vinsten direkt ? vilket dem skulle vilja betala pengar för. Med den idén skapades skraplotten. En lott där man med olika kombinationer talade om för spelaren om de vunnit eller ej. Vinstchanserna för lotten var varierande beroende på belopp ? trotts det var många nöjda med den nya effektiva lotten.

Daniel Bower var en duktig marknadsförare och lyckades få den nya skraplotten att säljas i många andra delstater i USA. Efter det var det bara en tidsfråga innan den enkla lotten spreds till flera andra länder. Då den lilla lotten kunde skapa en stor spänning med varje skrapande så blev den snabbt populär och under 90-talet kunde man hitta en skraplott i nästan vilken butik som helst ? i vilket land som helst.

När skraplotten först kom ut hade den väldigt få kombinations möjligheter och den har sedan dess utvecklats för att bli ännu mer varierande. Trotts det är den ännu en väldigt ny spelform som snabbt tagit sig upp bland de stora hasardspelen så som poker och odds. Förut fanns inte alltid en åldersgräns på skraplotten ? vilket gav fler möjligheten till att få chans på vinst. Med en skraplott behöver du ingen tidigare kunskap för att vinna. Det gäller bara att ha tur.