Skraplotter

Skraplotter har alltid varit ett mycket populärt sätt att spela för att vinna pengar på, då det inte kostar särskilt stora summor att spela. Den ursprungliga skraplotten framställdes med hjälp av manuella tekniker för slumpval och 1974 började det amerikanska företaget Scientific Games Corporation producera den första datorgenererade skraplotten.

De vanligaste skraplotterna kräver att spelaren matchar tre (eller varierande antal) av samma summor eller symboler för att få vinst. Mer komplicerade skraplotter har ett flertal olika sätt att vinna på en lott.
De flesta skraplotterna världen över kostar inte särskilt många kronor. I USA finns det dyrare skraplotter (20-30USD) som har vinstsummor som uppgår i miljontals dollar. På dessa lotter är det dock ibland så att vinsten betalas månadsvis ut under en lägre period utan alternativ att kunna få ut alla pengar på en gång.

I Sverige är det Svenska Spel som är den största aktören på marknaden för skraplotter, och även andra spel för den delen. De har en mängd olika skraplotter i sitt utbud så det är lätt att hitta den som passar just dig bäst. Här på sidan hittar du information om deras olika lotter så att du kan hitta din personliga favorit.