Skraplotter på nätet är kul - lär dig mer här

Är du en sådan som firar fredagen med en Trisslott eller köper skraplotter ändå bara för att det är kul. Då ska du fortsätta att läsa här om skraplotter på nätet, ett roligt alternativ.

Trisslotten

Trisslotten är den kanske mest kända skraplotten och den absolut populäraste. Den kom 1986 och har hållit ställningarna över tid. Den var länge en "papperslott" men finns nu att köpa och skrapa på nätet. Det är Svenska Spel som ansvarar för Trisslotten och populäriteten hänger troligen samman med den publicitet lotten får genom skrapningen i TV4:s morgonsoffa och de enormt höga toppvinsterna som kan bli 100 000 kronor i månaden i hela 25 år.

Trisslotten är mycket enkel att spela. Det finns nio fält formade i en kvadrat om 3x3 fält. Fälten ska skrapas och det som ger vinst är om man får tre likadana belopp som döljer sig under folien som skrapas bort. Trisslotten har utvecklats genom åren och en ytterligare ruta har tillkommit som kan ge olika bonusvinster.

Så här började det

Lotteri har nog alltid funnits i någon form redan under förhistorisk tid. Skraplotten är yngre och dök första gången upp i USA 1974. Skälet till att den uppfanns var att människor inte ville vänta upp till en månad på dragningen för att få veta om man vunnit eller inte. Med skraplotten fick köparna veta direkt hur det hade gått. Den stora succén uteblev men efter en tid så var dock skraplotten etablerad i USA och kom så småningom till Europa och Sverige.

Skraplotter på nätet

Skraplotter har blivit alltmer populära i Sverige och Svenska Spel har kompletterat med flera nya skraplotter som Tian och Keno. Samtidigt har internet blivit en viktig faktor på spelmarknaden vilket har gjort att det nu finns mängder av skraplotter på nätet. Inte bara de som Svenska Spel ger ut utan även andra spelbolag har ett stort urval av skraplotter. Några av dessa har riktigt stora vinster som hägrar.

Hur skrapar man på nätet?

Skraplotterna på nätet skiljer sig inte mycket från de gamla skraplotterna av papper. Den stora skillnaden är att du inte skrapar med något verktyg eller mynt. I stället skrapar du med hjälp av muspekaren, eller om det är en mobiltelefon eller surfplatta du skrapar på så gör du det med fingertoppen. Vill du att det ska gå fort och strunta i spänningsmomentet så finns det ofta en knapp att klicka på så skrapas hela lotten på en gång.