Svenska Spel

AB Svenska Spel är idag Sveriges största spelföretag med flera starka och välkända varumärken. Företaget startade 1997 genom en sammanslagning av företagen AB Tipstjänst och Penninglotteriet AB och ägs idag utav staten, vilket betyder att allt sker efter tillstånd utav regeringen. Styrelseordförande är Anitra Steen och företaget har sitt huvudkontor i Visby.

Företaget erbjuder sportspel, nummerspel och lotter i butik, på internet och i mobiltelefonen. Den vinst som företaget gör går till stadskassan och Riksidrottsförbundets barn- och ungdomssatsning Idrottslyftet. Några av deras största spel är lotto, keno och stryktipset. Dessutom har dem det populära tilläggsspelet Joker som du bland annat kan kombinera med lotto.

Svenska Spel har sedan oktober 2010 en 18 års åldersgräns på sina skraplotter och är mycket noggranna med ålderskontroller även på online spel. Under 2010 blev 347 personer miljonärer efter att ha spelat på olika spel hos Svenska Spel.

Som du kanske ser så har Svenska Spel väldigt många olika skraplotter att erbjuda. Kan man inte bestämma vilken man vill ha kan man köpa en färdig förpackning med blandade lotter, det så kallade Lottpakeket. Storsäljaren Trisslott kan man numera prenumerera på om man skulle vilja det.